Gorzelnia Podole Wielkie partnerem finału we Wrocławiu

Podczas tegorocznego finału Biznes Ligi we Wrocławiu będziemy gościć po raz pierwszy wyjątkowego Partnera. Podole Wielkie to pomorska gorzelnia z ponad 170-letnią tradycją, której rzemieślnicze produkty kryją w sobie niepowtarzalne smaki i aromaty. Uczestnicy finału będą mogli przekonać się o tym zarówno na dołkach cateringowych podczas rund na polu golfowym, jak i w trakcie wieczornego bankietu w Hotelu The Bridge Wrocław – MGallery.


170 lat tradycji

Historia Podola Wielkiego sięga XV wieku. Od początku swojego istnienia aż do czasów II wojny światowej majątek należał do rodów niemieckich. Potem został przejęty przez państwo, a w jego miejscu utworzono PGR. Wraz ze zmianą ustroju jego obecnym właścicielom udało się wydzierżawić, a następnie wykupić gospodarstwo w całości.

Gorzelnia, w której tworzone są obecnie wyborne, leżakujące w dębowych beczkach okowity, ma ponad 170-letnią tradycję i od zawsze stanowiła integralną część gospodarstwa. Dziś jest jedną z nielicznych ocalałych gorzelni rolniczych, będąc jednocześnie małą firmą rodzinną, a nie wielkim globalnym koncernem.

Gorzelnia Podole Wielkie od zawsze stanowiła integralną część gospodarstwa.

To mała firma rodzinna, a nie wielki globalny koncern. Produkowane tu okowity są autentyczne i wyrabiane w oparciu o najlepsze polskie tradycje sztuki gorzelniczej.

Wyjątkowe regionalne produkty
Gospodarstwo położone jest na Pomorzu, w odległości 20 km od wybrzeża Bałtyku w otoczeniu pól i lasów, z dala od dużych ośrodków przemysłowych. Jego właściciele od początku postawili sobie za cel, by w pełni wykorzystać potencjał miejsca, w którym się znajduje. Wszystko, co kryją w sobie wyrabiane tu destylaty, pochodzi z regionu Pomorza. Filozofia marki – „Od pola do butelki” – jest gwarancją tego, że powstające tu trunki są autentyczne, tworzone w pełni samodzielnie i w oparciu o najlepsze wzorce polskiej sztuki gorzelniczej.

Filozofia marki brzmi: „Od pola do butelki”.

Dzięki temu, że proces tworzenia okowit w całości odbywa się w jednym miejscu, na bazie uprawianych samodzielnie surowców, produkty, które trafiają finalnie do klientów, mają prosty i niepowtarzalny skład – to właściwie tylko destylat i woda. Dodatkowo powstają one w limitowanych edycjach. Każdy produkt to jeden rok zamknięty w butelce. Każdy inny i niepowtarzalny.

Powstające tu okowity mają prosty skład i niepowtarzalny aromat.

Więcej informacji o Gorzelni Podole Wielkie można znaleźć na stronie naszego Partnera.